SUKLASTOTI DOKUMENTAI KAUNO DARBO GINČŲ KOMISIJOJE

unnamed

Kauno darbo ginčų komisijoje, nagrinėjant Kauno Senamiesčio progimnazijos pedagogo ieškinį dėl mobingo, buvo pateiktas akivaizdžiai suklastotas dokumentas, kuris komisijos pirmininkės Sigitos Uogelienės ,,dėka“ buvo prijungtas prie bylos. LPS ,,Sandrauga“ teisininkai viešai atkreipė dėmesį, kad rašytinis įrodymas akivaizdžiai suklastotas ir prašė neprijungti dokumento prie nagrinėjamos bylos, bet kreiptis į teisėsaugos institucijas. VDI Kauno darbo ginčų komisija niekur nesikreipė.

LPS ,,Sandrauga“ kreipėsi į Kauno apylinkės prokuratūrą dėl dokumento klastojimo ir jo panaudojimo. Tiriant aplinkybes tapo aišku, kad apie suklastotą dokumentą  protokole nutylėta ir apie jį nieko neparašyta, posėdžiai protokoluojami ir daromi garso įrašai. Galima tik numanyti, dėl ko darbo ginčų komisijos posėdžio sekretorė Laura Grajauskienė netinkamai protokolavo ir ne visus posėdžio dalyvių reikalavimus (prašymus) surašė.

Posėdyje progimnazijos advokatė I. Pileckė rėmėsi suklastotu dokumentu ir įrodinėjo, kad ieškovas pats kaltas dėl to, kad jis yra persekiojimas.

LPS ,,Sandrauga“ nededa vilčių, kad ikiteisminio tyrimo institucijos išsiaiškins klastotoją.

Mes, dalyvaudami darbo ginčų bylose manome, kad tokių darbo ginčų komisijų pirmininkų veikla diskredituoja visą Valstybinę darbo inspekciją ir sąžiningai savo pareigas atliekančius valstybės tarnautojus. Jeigu jums kils klausimas, kokią atsakomybę už darbo ginčų komisijų sprendimus prisiima komisijos pirmininkė, nariai, sekretorė, tai atsibuskite – jokios. Kur galima rasti teisingai išspręstų įsigaliojusių darbo ginčų komisijų registrą ar biuletenius atsakymas paprastas – niekur. Darbo ginčų komisijos Lietuvoje veikia nuo 2013 metų ir jos duoda bendras ataskaitas kiek bylų išsprendė darbuotojų naudai, kiek darbdavio naudai, kiek taikos sutarčių sudaryta ir t.t., tačiau apskaitos kaip įvertinti asmenys, kurie kompromituoja darbo ginčų komisijas – nėra.

Tiesiog skaidri, švari institucija, kuri pasiruošusi padėti visiems.

 

LPS ,,Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis